Hírek

2008.10.08. 10:06

Orbán Viktornak gyűjteménye van poloskákból

Már egész gyűjteménye van Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a lehallgatására felszerelt szerkezetekből

mti

Az ellenzéki politikus a Blikk című bulvárlap szerdai számában megjelent interjújában megerősítette: azt gyanítják, a megfigyelési ügyben a célpont Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója volt.

"Egy zárt ülésen olyan feltételezések is elhangozhatnak, amelynek a nyilvánosság próbáját kiálló bizonyítéka még nincs" - válaszolta Orbán Viktor, amikor az újságíró megkérdezte, miért beszélt hétfőn, a Fidesz zárt ajtók mögött tartott frakcióülésén arról, hogy az adatgyűjtési ügy célpontja az OTP-vezér lehetett. Hozzátette, hogy nem rejti el a közvélemény elől, ha pontos információi lesznek erről.

A Fidesz elnöke kijelentette, Kövér László csak képviselői dolgát végezte, amikor Horváth Józseffel, a lehallgatási üggyel kapcsolatba hozott UD Zrt. vezetőjével találkozott. "Minden képviselőnek az a dolga, hogy a saját szakterületének szakértőivel tartsa a kapcsolatot. Az a fontos, hogy a kapcsolattartás a törvényesség keretein belül maradjon" - mondta.

Orbán Viktor szerint a törvényesség keretein az megy túl, hogy két fideszes képviselőt lehallgattak. Hozzátette: a törvények szerint az olyan felvételeket, amelyek az ügyhöz nem kapcsolódó beszélgetéseket rögzítik, meg kell semmisíteni. A titkosszolgálatok nem így tettek, hanem "benyomultak a politikába", mert a pártpolitikai erőviszonyok kialakításában szeretnének részt venni.

A Fidesz elnöke elmondta, hogy nyaralóját, lakását, azt a tárgyalótermet és a hivatali helyiségeket, amelyeket használni szokott, a párt biztonsági igazgatója rendszeresen ellenőrzi, és ha kell, "kitakarítja". A "takarítások" során már több mindent találtak. "Különféle rovarokból már van egy egész kis kollekcióm" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!