Hírek

2008.10.05. 17:10

Slota ismét kócos asszonynak nevezte Göncz Kingát

Ján Slota vasárnap ismét „kócos asszonynak” nevezte Göncz Kinga magyar külügyminisztert, aki Slota szóhasználata szerint már nem csak kócos, hanem "nyomorult asszony" is

BAMA

A Robert Fico kormányához tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője vasárnap ismét monumentális kettős keresztet állított, s ez alatt mondta el:

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Ján Slota vasárnap ismét „kócos asszonynak” nevezte Göncz Kinga magyar külügyminisztert
[/caption]

„Nem engedünk a déli szomszédjaink felől ránk nehezedő budapesti nyomásnak: egy kócos asszony, egy nyomorult fenyegetőzik itt, és tesz fel kérdéseket annak a szlovák kormányfőnek, akinek még cipője sarkáig sem ér fel. A szlovák nemzettel szemben ezt senki nem engedheti meg magának” - idézte a TASR hírügynökség Slotát.

 Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét is célba vette újabban Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, Robert Fico miniszterelnök koalíciós partnere. A pártvezér azt mondta kedden késő este a Joj szlovák kereskedelmi televízió vitaműsorában, hogy a felvidéki Magyar Koalíció Pártjának (MKP) pozsonyi képviselői "a magyar parlament elnök asszonya Szlovákia területi egységének megbontását célzó utasításainak rendelik alá magukat".

Slota szerint a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán (KMKF) való részvétellel az MKP képviselői megszegték képviselői fogadalmukat. A nemzeti vezér koalíciós partnereit is bírálta: "Ez nemcsak az én véleményem. Ez a szlovák lakosság abszolút többségének véleménye. Csak politikai ellenfeleim közül néhányan meg a barátaim a koalícióból fogalmaznak visszafogottabban, mintha félnének az európai szocialistáktól, vagy az erős nyugat-európai vagy amerikai kongresszusi magyar lobbitól."

Slota így beszélt magáról: "Sértő, hogy mindenki Slotában keresi a hibát, aki pedig semmit nem akar a magyaroktól. Semmi mást, csak hogy hagyják békén Szlovákiát. Az probléma, ha valami nőre azt mondom, hogy kócos - noha tényleg kócos. (Slota Göncz Kinga magyar külügyminisztert nevezte egyszer kócos asszonynak.) Olyan probléma, amellyel az Európai Parlament foglalkozik. De hogy az ablakunk alatt masírozik a fasiszta Magyar Gárda, az nem probléma."

lassan már a szlovákoknak is elegük van Slotából

Elegem van a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által gerjesztett, véget érni nem akaró háborúskodás légköréből - jelentette ki a szlovák közszolgálati televízió szokásos vasárnapi vitaműsorában Frantisek Miklosko volt kereszténydemokrata (KDH), jelenleg független képviselő, az 1989-es rendszerváltás egyik élvonalbeli politikusa. Vitapartnere, Anna Belousovová (korábban Malíková), az SNS és a pozsonyi parlament alelnöke Miklosko békés hangnemével ellentétben agresszív modorban pártja régi nótáját fújva ismét azt szajkózta, hogy a magyar politikai megnyilvánulások mögött a történelmi Magyarország visszaállítását célzó törekvések húzódnak meg.

Slota megemlítette, amikor a magyarok lakta Dunaszerdahelyen járt, még a rendőrjárőr is magyarul szólt hozzá. "Hogy a szuverén szlovák földön nem tudok a hivatalos államnyelven szót érteni, ez nagy probléma" - mondta.

Slota szerint Magyarországon a kisebbségek likvidálása folyik. Idézte Kaltenbach Jenő volt ombudsman jelentését is, aki szerint Magyarországon erős az asszimiláció. "Magyarország mindent megtesz, hogy hazugságaival meggyőzze a külföldet: mindent megtesz a kisebbségekért, miközben arra törekszik, hogy törvényes eszközökkel likvidálja azokat" - mondta a nacionalista politikus.

Slota nem hajlandó elismerni, hogy a magyarok és a szlovákok közötti feszültség kialakulásában oroszlánrésze van. A műsorvezető ilyen irányú kérdéseit következetesen elutasította, s kijelentette: "A magyar katonai támadás veszélye valós." Bugár Béla, az MKP parlamenti képviselője szerint Slota valahányszor a magyar kártyához nyúl, növekszik alakulatának a támogatottsága, ezért használja egyre gyakrabban ezt az eszközt, "sajnos, koalíciós partnereinek támogatásával".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!