Hírek

2008.10.28. 18:02

Több mint hétszáz új férőhely hajléktalanoknak

A téli időszakra 722 új férőhelyet hoznak létre hajléktalanoknak a fővárosban, ahol eddig ötezer otthontalan kaphatott szállást.

BAMA

A téli időszakra 722 új férőhelyet hoznak létre hajléktalanoknak a fővárosban, ahol eddig ötezer otthontalan kaphatott szállást – közölte Demszky Gábor főpolgármester és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. A fővárosban élő nyolcezer hajléktalan többségének tudnak biztosítani szálláshelyet. A meglévő ötezer férőhely mellett újabb 722 működik a krízis időszakban. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei 326, az együttműködő szervezetek 376 időszakos férőhelyet alakítottak ki. Novembertől márciusig kilenc szervezet ad élelmet az utcán, míg az utcai gondozásban húsz szervezet vesz részt. Speciális egészségügyi, orvosi programok működnek, 74 lábadozó férőhelyet is működtetnek. Ebben az időszakban a kilakoltatási moratórium is életbe lép.

A fővárosi önkormányzat – a tavalyival megegyezően – idén több mint 2,5 milliárd forintot költ hajléktalanok ellátására. A BMSZKI működési költsége meghaladja az 1,8 milliárdot, az ellátásban részt vevő szervezeteknek több mint 367 millió forintot biztosít a főváros, mely saját forrásból egészíti ki az állami normatívát.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tárgyalja a hajléktalanok ellátásáról szóló 1999. évi koncepció felülvizsgálatát. Ikvai-Szabó Imre elmondta, hogy a fővárosban működő ellátórendszer a partnerségre épül a jövőben is. Cél, hogy csökkenjen az utcán élők száma, és lehetőséget teremtsenek a hajléktalanoknak, hogy visszajussanak otthonukba, családjukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!