Hírek

2008.11.09. 18:30

Blöffölnek az adóhatóságnak is

Akár több százmillió forint is megfordulhat hétvégenként az egyre népszerűbb pókertornák tétjeiben. Adót mégsem fizetnek a játék után. A tornákat szervező szervezetek nagy része ugyanis sportegyesületekként működik, így nem kell szerencsejáték-adót fizetnie.

F. E.

[caption id="" align="alignleft" width="465"] A pókerversenyek résztvevői tudtukon kívül sértik meg a törvényeket
[/caption]Három feltételnek egyszerre kell teljesülnie, hogy a törvény értelmében szerencsejátékról legyen szó. A játékosoknak pénz fejében, tét ellenében kell résztvenni a játékban, a véletlennek szerephez kell jutnia, és a nyertesnek nyereményben kell részesülnie. A póker ezeknek megfelel. A szerencsejáték-törvény szerint éppen ezért csak a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázaton elnyert koncessziós engedély birtokában szabad póker bajnokságot szervezni. Nem kevés pénzről van szó: becslések szerint egy hétvégén 10-15 ezren is részt vesznek az országban ilyen versenyeken, és több száz millió, akár félmilliárd forint tét is megfordul a tornákon.

Török Attila, kaszinók üzemeltetésével foglalkozó Laurus Invest Hungary ügyvezető igazgatója azt mondta: akik ilyen versenyeken játszanak, tudtukon kívül megsértik a törvényeket. Az InfoRádió megkérdezte a Pénzügyminisztériumot, terveznek-e jogszabályi módosítást azért, hogy a joghézag megszűnjön, de a tárcától azt a választ kapták, hogy a kérdés nincs napirenden.

F. E. A pókerversenyek résztvevője tudtukon kívül sértik meg a törvényeket Póker -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!