Hírek

2008.11.25. 14:57

Gyurcsány: a liberális párt emelt fővel mondhat igent a költségvetésre

Gyurcsány Ferenc szerint az SZDSZ emelt fővel mondhat igent a költségvetésre, és elégedett lehet azzal, amit elért

BAMA

Gyurcsány Ferenc szerint az SZDSZ emelt fővel mondhat igent a költségvetésre, és elégedett lehet azzal, amit elért, hiszen megvalósult a hiány gyors csökkentésére vonatkozó kérése: létrejött a plafontörvény,  illetve a stabilizációs és adóreform alap is. Erről a miniszterelnök keddi blogbejegyzésében írt.

A kormányfő úgy látja, a hétfői nyilatkozatok után biztosak lehetnek benne, hogy "az országnak lesz költségvetése ezekben a válságos időkben", a kormánynak pedig elegendő támogatása lesz a parlamentben a költségvetéshez.

Gyurcsány Ferenc arról is írt: a koalíció felbomlása után a fő feladatuk az volt, hogy megerősítsék a kormányzóképességet, bebizonyítsák, hogy a MSZP önállóan is tud kormányozni.

"Ebben sokan kételkedtek. Pedig szerintem ma (kedden) lezáródik a 2008 tavasza és vége közötti átmeneti időszak, amely elsősorban arról szólt, lehet-e kisebbségben kormányozni" - fogalmazott.

A miniszterelnök hozzátette: a választásig hátralévő másfél évnyi időt arra használják, hogy a Magyarországot is elérő brutális világgazdasági válság körülményei között ne csak a válságra, de a jövőre is koncentráljanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!