Hírek

2008.11.30. 11:58

Három négyes helyett váltók a programban

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség római kongresszusán a küldöttek az eddigi program megváltoztatása mellett döntöttek. Ellentétben az öttusázók kongresszusával, ezúttal sikerült a magyaroknak eredményesen képviselni az érdekeiket.

D. T.

A nemzetközi szövetségben akadtak, akik szerették volna a huszonhét számból álló programot húsz versenyszámra kurtítani, ám végül számszerűen maradt a korábbi menetrend. Mégis lesz változás: 2009-ben  a női K-4 1000 m, a férfi K-4 és C-4 500 m helyett (egyik sem olimpiai szám) egy-egy férfi és női kajak-, valamint kenuváltó kerül a programba. Egyelőre kérdéses, milyen távon rendezik majd ezeket a váltóversenyeket.

„A szövetség próbálja minél eladhatóbbá, a nézők számára fogyaszthatóbbá tenni a kajak-kenut, ezt a törekvést erősíti a mostani határozat is. Nincs azonban semmi kőbe vésve, a  tapasztalatok alapján jövőre, ha szükséges, ismét lehet módosítani" – fogalmazott Schmidt a távirati irodának. A római kongresszuson Vaskuti Istvánt a szervezet első alelnökévé választotta a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF). Az 53 éves Vaskuti – az 1980-as moszkvai olimpia kenus aranyérmese – eddig az ICF síkvízi bizottságát vezette. Vaskuti már a  szavazás első körében megkapta a kinevezéséhez szükséges voksokat és ezzel bekerült a végrehajtó bizottságba. Az elnöki poszton is változás történt: a német Ulrich Feldhoffot a spanyol José Perurena  követi, a mandátuma egyelőre két évre szól.

D. T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!