Hírek

2008.11.11. 11:24

Szombaton Gyurcsány–Fico-találkozó

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök és Robert Fico szlovák kormányfő szombaton találkozik egymással Komáromban, illetve Komárnóban. A város egyik részéből együtt sétálnak át a másikba – közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

mti

Gyurcsány – miután találkozott a Magyar Koalíció Pártja elnökével és alelnökeivel – felhívta a szlovák miniszterelnököt, és megállapodtak a találkozóról. A magyar kormány szükségesnek tartja, hogy mielőbb munkatalálkozóra kerüljön sor a két miniszterelnök között, hogy megerősítsék elkötelezettségüket az együttélés európai normái, értékei és elvei mellett – jelentette ki Daróczi hozzátéve: fontos, hogy mindkét ország megerősítse, hogy vezetői nem engednek a szélsőséges nacionalizmus és radikalizmus csábításának.

A szombati kormányfői találkozó előkészítését a két stáb már megkezdte.

Béke, nyugalom, tisztelet

A délelőtti találkozón részt vett Csáky Pál, az MKP elnöke, valamint Bárdos Gyula és Szigeti László alelnök. A konzultáción egyetértettek abban: mindkét nemzet érdeke az, hogy békében, nyugalomban, egymást tisztelve éljenek egymás mellett, olyan országban, amelyben a nemzeti kisebbségek összekötő kapcsot jelentenek. „Az a történelmi tapasztalat, és ez igaz ma is, hogy a két ország között felvetődő kérdésekben a megoldást párbeszéd keretében kell keresni” – ismertette a találkozón elhangzottakat a kormányszóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!