Hírek

2008.11.21. 11:42

Tomcat és a kurucinfo állítólagos készítői

Polgár Tamás megnevezte a kurucinfo szélsőséges portál állítólagos főszerkesztőjét és két szerkesztőjét a blogjában.

mti

Az MTI telefonon elérte az egyik állítólagos szerkesztőt, aki cáfolta, hogy bármilyen köze lenne a portálhoz. A férfi azt mondta, hogy korábban több helyen is megjelent ilyen feltételezés, és többször pert nyert ez ügyben. Hozzátette, hogy a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás ellen is jogi lépésekre készül. Kijelentette, hogy az ügybe egyébként nem akar belefolyni, de „Tomcat pálfordulása finoman szólva is érdekes” – tette hozzá.

Polgár Tamás az után hozta nyilvánosságra az állítólagos főszerkesztő és a szerkesztők nevét, hogy csütörtökön egy őt bíráló cikk jelent meg a kurucinfo portálon. A portált 2005-ben regisztrálták az arizonai Scottsdale-ben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly augusztusban kérte Takács Albert akkori igazságügyi minisztertől, hogy vizsgálja meg, milyen alkotmányos eszközök állnak rendelkezésre a portállal szembeni fellépésre. Tavaly októberben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és a Legfőbb Ügyészség úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy gyakorlatilag az Egyesült Államoktól függ, ők tudnak-e tenni valamit a honlap esetleges jogsértő tevékenységének megakadályozására. A honlap idén nyáron leállt.

Draskovics Tibor igazságügy-miniszter július 21-én azt közölte, hogy a magyar hatóságok kérésére „hallgattatták el” az Egyesült Államokban az ottani szerverről üzemelő portált.
Az oldal augusztusban újraindult. Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter augusztus 22-én azt közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) továbbra is minden törvényes eszközzel fellép a kurucinfo működtetése ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!