Hírek

2008.12.22. 09:01

Szonda Ipsos: a Jobbik megelőzte az SZDSZ-t

Fidesz tábora bő másfélszerese a szocialistákénak, 31 illetve 19 százalékon állnak az összes választókorú lakosság körében; a Jobbik először érte el a két százalékos támogatottságot - összegezte a Szonda Ipsos december közepén végzett kutatását, amelyet a hvg.hu közöl, a Népszabadság alapján.

BAMA

A Fidesz fölénye egyértelmű az 50 év alattiak, a kis-, közepes városokban, valamint a falvakban élők körében. Ezekben a csoportokban több mint kétszer annyi támogatójuk van, mint ellenfelüknek. Az MSZP 50 év felett, ott is a nyugdíjasok körében tartja a lépést, s csak kevéssé van lemaradva Budapesten, valamint a vidéki nagyvárosok többségében. A kis pártok mögött a vizsgált időszakban nagyon kevesen sorakoztak fel, az MDF kettő, az SZDSZ egy százalékos. Mindez azt mutatja, hogy a belső konfliktusok lényegében megfelezték a szavazótáboraik méretét.

A Jobbik az év elején még az alig mérhető politikai erők közé tartozott, a második félévben előbb utolérte, majd meg is előzte a KDNP-t és a MIÉP-et. A Jobbik most először érte el a két százalékos támogatottságot - olvasható a Népszabadságban. A biztos pártválasztók körében a Fidesz egy hajszállal 60 százalék alatt, az MSZP egy kicsivel 30 százalék felett található, míg az MDF és az SZDSZ jóval a parlamentbe jutási küszöb alatt marad. A Jobbik a biztos pártválasztók körében három százalékra erősödött - írja a lap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!