Hírek

2008.12.30. 15:27

Támadás a Fidesz irodája ellen Miskolcon

Brutális célzatú politikai támadásnak ítélte a miskolci Fidesz-iroda ablakainak betörését Pelczné Gáll Ildikó kedden Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján. Lendvai Ildikó úgy reagált: az MSZP együttérzését fejezi ki a kárvallottakkal.

BAMA

A Fidesz országos alelnöke úgy fogalmazott: "ez a támadás mutatja a miskolci közhangulatot és egyáltalán a közbiztonságot". Az esetnek szemtanúja is volt, aki értesítette a rendőrséget.

Pelczné Gáll Ildikó elmondása szerint egy "csuklyás fiatalember" törte be a pártiroda ablakait Miskolc belvárosában.

Sokszor mondták már, hogy a város közbiztonsága nem megfelelő, csaknem száz rendőrjárőr hiányzik Miskolc utcáiról - mondta a politikus, hozzátéve: a legnagyobb probléma ugyanakkor az, hogy "a gyűlöletkeltés a politika színterére emelkedik", s ezt mindannyian elítélik.

A kormány ugyanakkor elérte célját, hiszen megjelent Miskolcon a gyűlöletkeltés politikája - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó, aki vélelmezte azt is, hogy jövőre a közhangulat még feszültebb lesz. A Fidesz azt várja a rendőrségtől, derítse ki, hogy ki vagy kik voltak a tettesek, "forró nyomon ez nem történt meg" - mondta.

Répássy Róbert a párt miskolci országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón megjegyezte: "a politikai indíték egyértelmű, ez az épület több mint másfél évtizede Fidesz-irodaként működik", ezért szerinte kifejezetten a párt irodája elleni támadás volt a szándék. Mind a gyűlölet politikáját, mind a politikai vélemények erőszakos kifejezését elítélik, és erre szólítanak fel mindenkit - tette hozzá.

A Fidesz miskolci irodájának valamennyi - utcafront felőli - ablakát betörték, de azt nem tudni, hogy mivel, a helyiségekben ugyanis nem találtak sem követ, sem téglát. Pelczné Gáll Ildikó a rendőrségi véleményre hivatkozva valószínűsítette, hogy az elkövető baseballütőt vagy ahhoz hasonló eszközt használhatott.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy reagált: pártja együttérzését fejezi ki a Fidesz-iroda megrongálásának kárvallottjainak, hiszen - mint írta - maguk is számos esetben megtapasztalták már a "politikai gyűlölködés következményeit", amikor pártirodáikat felgyújtották, szocialista képviselők lakására Molotov-koktélt dobtak, fehérporos küldemények és fenyegető levelek sorozatát kapták. Hangsúlyozta: az MSZP elítéli az erőszak módszereit és a "romboló politikai indulatok keltőit", bármely pártot szemelik is ki áldozatul.

Az MSZP számára épp olyan fontos a Fidesz pártirodáinak épsége és politikusainak háborítatlansága, mint a sajátjaié, mert olyan országban akar élni, ahol a demokratikus közéletet semmi sem fenyegeti - fűzte hozzá Lendvai Ildikó, megjegyezve: ehhez az kell, hogy egyetlen parlamenti párt se álljon szóba szélsőségekkel, és ne bélyegezze ellenségnek a másikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!