Hírek

2009.01.08. 13:54

Draskovics megdicsérné a rendőröket

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerint elismerés és dicséret illeti a rendőrséget azért, hogy ilyen gyorsan felderítették a szerdai csepeli kettős gyilkosságot és elfogták a gyanúsítottakat

BAMA

"Úgy gondolom joggal megnyugtatja a közvéleményt, hogy a rendőrség teszi a dolgát és képes arra, amire hivatott: biztonságot és nyugalmat teremteni a polgároknak" - fogalmazott a miniszter, aki telefonon személyesen is gratulált a nyomozás vezetőjének és rajta keresztül kollégáinak.

Draskovics Tibor szerint nem számíthatunk arra, hogy minden súlyos bűncselekmény esetében ilyen hihetetlen gyorsasággal eredményre lehet jutni. De - mint mondta - az általa is támasztott követelmény a rendőrséggel szemben az, hogy az ilyen eseteknek a lehető leggyorsabban igyekezzenek a nyomára jutni és erről az embereket tájékoztatni. Ezt alátámasztandó hozzátette: az emberek joggal várják azt, hogy ne lehessen következmények nélkül - különösen nem súlyos - bűncselekményeket elkövetni.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában szerda este két férfit lőttek le; a csepeli önkormányzat csütörtökön megerősítette azt az előző napi információt, amely szerint Takács József, az intézmény igazgatója és helyettese, Papp László a gyilkosság áldozata.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője és a főkapitány bűnügyi helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elfogták a kettős gyilkosság gyanúsítottjait: az intézmény gazdasági igazgatóját és biztonsági őrét, akiket szerdán sikkasztás gyanúja miatt bocsátottak el az iskolából. Közlésük szerint a brutális, kivégzésszerű bűncselekmény hátterében egyértelműen munkahelyi konfliktus állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!