Hírek

2009.01.31. 15:03

Japán 17 milliárd dollárral segítené Ázsiát

Japán felajánlotta, hogy legalább 17 milliárd dollár támogatást nyújt az ázsiai országoknak a globális pénzügyi válság kedvezőtlen hatásainak a mérséklésére a következő három évben.

VGO - MTI Eco

Ezt Aszo Taro japán kormányfő jelentette be a davosi Világgazdasági Fórumon. A szigetország miniszterelnöke jelezte továbbá, hogy Japán - devizatartalékából - kész akár 100 milliárd dollárral támogatni a Nemzetközi Valutaalapot (IMF). Hozzátette, hogy Tokió üdvözölné más országok hasonló lépését.

 Aszo közölte, hogy "dollárlikviditást kell biztosítani a kis és közepes vállalatoknak, valamint a fejlődő országoknak. Japán üdvözölné, ha az olajexportáló országok, valamint azok az államok, amelyek jelentős devizatartalékkal rendelkeznek, hozzájárulnának az IMF támogatási alapjának a növeléséhez". A japán miniszterelnök egyben meggyőződésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az ázsiai térségen belüli együttműködés kiszélesedése hozzájárul a globális gazdaság talpra állításához.

VGO - MTI Eco -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!