Hírek

2009.02.10. 16:44

MDF: a kormány volt az, aki felrúgta a megállapodást

Már az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkor megszületett a nemzeti megállapodás arról, hogy 2006-ban bevezetik Magyarországon az eurót - mondta Dávid Ibolya MDF-elnök Gyurcsány Ferenc kormányfő szavaira reagálva.

BAMA

A miniszterelnök a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) ülése utáni sajtótájékoztatón közölte: nemzeti megállapodás szükséges az euró bevezetéséhez, valamint az EU átlagánál gyorsabb gazdasági növekedés és a magasabb foglalkoztatottság eléréséhez Magyarországon. Az erre vonatkozó első javaslat a jövő hétre készül el Gyurcsány Ferenc szerint.

Dávid Ibolya elmondta: ritka alkalom volt az elmúlt néhány ciklusban, hogy nemzeti megállapodás körvonalazódott volna a pártok és a gazdasági élet szereplői között, az euró 2006-os bevezetéséről azonban éppen ilyen konszenzus született. Ezt a kitűzött időpontot azonban a szocialista párt és a kormány kétszer-háromszor módosította - mutatott rá a demokrata fórum elnöke. Hozzátette: az MDF 2004 óta kitartott amellett, hogy a legelső lehetséges időpontban be kell vezetni a közös pénzt.

Dávid Ibolya egyébként úgy vélekedett, hogy kormányzati munka címén hónapok óta a válságkezelés megtervezésének a megtervezése folyik. Immár a bejelentéseket is előre bejelenti a kormány, csak azért, hogy aznap is bejelenthessen valamit - fűzte hozzá.

Mint mondta, az október 15-i nemzeti csúcs óta nem született egy komoly válságkezelési terv, amelyet a kormánynak már hónapokkal ezelőtt le kellett volna tennie az asztalra. A kormányzat kommunikációs eszközként kezeli a válságot - összegzett az MDF elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!