Hírek

2009.02.05. 09:04

Össze is állt a megszorítócsomag?

Jövőre megszűnne a 13. havi nyugdíj, a bruttósítandó családi pótlékot befagyasztaná a kormány, a gyed folyósítását egy évre csökkentené, a gyes pedig két év időtartamú lenne - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

BAMA

A napilap kormányzati forrásból úgy értesült: brutális megszorításokról és elvonásokról döntött szerdán a kabinet. A cikk szerint az IMF ellenőreinek soros látogatására egy kész intézkedési tervet állított össze a kormány.

A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök erre az évre vonatkozóan hamarosan 80-100 milliárd forintos kiadáscsökkentő lépéseket jelent be, ezek között lehet, hogy 30 milliárd forintot vesznek el az egészségügyi alapból és 50 milliárd forinttal csökkentik a minisztériumok kiadásait. Ezen túl az intézmények dologi kiadásait is megkurtítaná a kormány.

A lap szerint a kabinet az intézkedések szükségességét azzal indokolja, hogy tartani akarja az úgynevezett eredményszemléletű, 2,6 százalékos költségvetési hiányt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!