Hírek

2009.04.27. 14:47

Draskovics: aljas és sunyi szándék áll a romák elleni támadás hátterében

VG Online

A gyilkosság mindig elvetemült, soha el nem fogadható cselekmény – fogalmazott Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter napirend előtti felszólalásában.

"Az utóbbi idők romák elleni támadásai azonban még elvetemültebbek. Sunyi, alantas szándékból elkövetett tettek ezek, amelyek a legkiszolgáltabbakat érték" - közölte Draskovics.

Mint mondta, a lehető legnagyobb elszántsággal és határozottsággal kell a támadók ellen fellépni, ez elsősorban a rendőrség dolga. A rendőrség sajnos még nem ért a munka végére, de Draskovics leszögezte: a tetteseket kézre fogják keríteni.

Úgy néz ki, az elkövetők profik, s ez növeli a rendőrség felelősségét - tette hozzá.

Aki felelős, az pont Ön, mert Ön képviseli az adófizető polgárokat, így miniszterként Ön felelős a rendőrségért és minden cselekedetért – közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hozzászólásában.

Úgy vélte, Draskovicsnak kell garantálnia minden biztonságot.

Szomorú vagyok, hogy a minisztert és a kormányt próbálja az ellenzék lejáratni ahelyett, hogy együttérzését fejezné ki a családdal és a magyarországi cigánysággal – fogalmazott Teleki László, az MSZP frakcióvezető-helyettese hozzászólásában.

Úgy vélte, ez a politikai sárdobálás nem használ a cigányságnak. Teleki arra kérte a pártokat, legyenek konstruktívabbak. A felelősség mind a kormányé, mind az ellenzéké, mindannyiunké – zárta beszédét.

A rendőrségnek minden segítséget meg kell adni, hogy fellépjen a politikai terrorizmus ellen – közölte Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese.

Fel kell lépni azok ellen, akik a gyűlöletet szítják, ezért az uszító honlapok ellen is eljárásokat kell kezdeményezni – vélte Gusztos. Szerinte ez a helyzet abszurd.

Emellett minden politikai eszközzel fel kell lépni a rasszizmus ellen, mindannyiunknak – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!