Hírek

2009.04.27. 13:21

Egyenlő bérezést erőltet a kormány

Nagy-Britanniában az esélyegyenlőségi törvényjavaslat arra kényszerít majd számos munkaadót, hogy hozza nyilvánosságra, mennyi bért fizetnek a férfiaknak a női munkavállalókhoz képest.

BBC News - VG Online

A jogszabály a legalább 250 főt foglalkoztató cégektől megköveteli majd, hogy 2013-ig hozzák nyilvánosságra a férfiaknak és a nőknek fizetett átlagos munkabért – írja a BBC.

A törvényjavaslat másik célja, hogy felszámolja az idősekkel és a munkásosztályból származó munkavállalókkal szembeni diszkriminációt. Harriet Harman esélyegyenlőségi miniszter azt ígérte, a törvényjavaslat segíteni fog abban, hogy csökkentse a gazdagok és a szegények közti különbséget és nagyobb egyenlőséget valósítson meg Nagy-Britanniában.

A miniszter az intézkedéssel kapcsolatban közölte: csakis akkor oldódik meg a probléma, ha minden egyes nagyobb cégnél kiderül: mi a nők és a férfiak bérhelyzete. Harman leszögezte: ha ez nem történik meg, a szőnyeg alá söprik a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!