Hírek

2009.04.09. 18:01

Még keresik a földrengés túlélőit

Eurómilliárdokba kerül majd a közép-olasz régió újjáépítése

VGO

„Egész nap a terepen dolgozunk. Folyamatosak az utórengések, ami eléggé megnehezíti a munkánkat. A sátrakban lakó rászorulók az olasz hatóságoktól megkapják az ivóvizet és az élelmiszert, így a mi hárommilliós keretünk még megvan, de vasárnapig biztosan elköltjük a legszükségesebb eszközökre” – mondta a Világgazdaság megkeresésére telefonon Sasvári Gábor, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen tartózkodó csoportvezetője. Miközben a tűzoltók még keresik a túlélőket a romok alatt, már bontanak a markológépek.

Eurómilliárdokba kerül majd a földrengés sújtotta közép-olaszországi Abruzzo régió helyreállítása – közölte az olasz kormányfő. Silvio Berlusconi azután beszélt erről, hogy a kabinet 100 millió eurós rendkívüli segélyt hagyott jóvá a természeti csapás sújtotta térségnek.

Közben 279-re emelkedett a hétfői földrengés halálos áldozatainak száma, miután megtalálták egy diák holttestét L''Aquila város egyetemi kollégiumának romjai között. A csendőrség 20-30 embert továbbra is eltűntként tart nyilván. Becslések szerint 28 ezer ember vált hajléktalanná és 26 környező faluban súlyos károkat okozó természeti csapás miatt. A Külügy eddigi információi szerint az áldozatok között nincs magyar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!