Hírek

2009.04.22. 09:17

Megadóztatnák az offshore-jövedelmeket is

Idehaza vonná adó alá az adóparadicsomokba menekített vagyonokat és jövedelmeket az új kabinet, legalábbis ez a szigorítás szerepel a kormány tegnap nyilvánosságra került részletes cselekvési tervében.

VG

Pontosítanák az adóparadicsomokban alapított úgynevezett „ellenőrzött külföldi társaságok” fogalmát, szélesítenék e cégek adókötelezettségét. E vállalkozások és magánszemélyek a jövőben nem csupán az alacsony adózású országokból kivont, hanem az oda allokált jövedelmek után is kötelesek lennének Magyarországon (is) leróni az adókat.

A Világgazdaság értesülése szerint a holnap a T. Ház elé kerülő jogszabálycsomagban szerepel a magánszemély és a cégek jövedelme közötti kapcsolat „szorosabbra fűzése” is. Az offshore vállalkozások egyik tipikus felhasználási területe ugyanis éppen az, hogy a tulajdonosok a minimális adóval kecsegtető államokban „veszik ki” cégükből az amúgy nem ott keletkezett jövedelmet.

Miközben az alacsony adózású területekről „hazahozott” jövedelmeket és vagyonokat már ma is adó terheli Magyarországon, a kormány most arra törekszik, a magyar cégekhez és magánszemélyekhez kötődő, az alacsony adókulcsú államokba kerülő pénzekre szintén kivesse a magyar adójogszabályok hálóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!