Hírek

2009.04.20. 09:27

Négynapos munkahét, de a fizetés nem csökken

Új, négynapos, de a korábbival megegyező munkaórát tartalmazó munkarendre tér át a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a dolgozók létszáma és fizetése ugyanakkor nem csökken - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

MTI Eco

A döntést azzal indokolják, hogy így a nyári útüzemeltetést költséghatékonyabban tudják megoldani, mivel gépeik kihasználtsága javul annak köszönhetően, hogy kevesebbszer kell felvonulniuk a munkaterületre. A döntés 3.300 dolgozót érint.

A Magyar Közút a négynapos munkahéttel várhatóan 180-200 millió forintos éves megtakarítást is elérhet - idézi a közlemény Duma Viktort, a társaság üzemeltetési igazgatóját. A társaság az intézkedés bevezetésével párhuzamosan határozott a pénteki munkanapra vonatkozó ügyeleti rendszer bevezetéséről. Ezeken a napokon az útellenőrzést a normál rendben végzik a társaság munkatársai, ezen túl pedig készenléti műszakban ügyelnek.

Ez azt jelenti, hogy a társaság a 30.000 kilométeres országos közúthálózaton továbbra is haladéktalanul elhárítja a balesetveszélyes úthibákat, nagyobb probléma esetén pedig riasztják az ügyeletes dolgozókat - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!