Hírek

2009.05.27. 13:16

A magyarok negyede dohányos és nagyivó - szigorítani kell!

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítását javasolja a parlament egészségügyi bizottsága.

VGO

Egyhangúan támogatta a parlament egészségügyi bizottsága a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásáról, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény módosítását. Hazánkban a népesség 28 százaléka rendszeresen dohányzik. A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítását javasolja a parlament egészségügyi bizottsága.

A képviselők egyhangú javaslata szerint megtiltanák a dohányzást a munkahelyeken, a vasúton, a közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben. Tilos lenne rágyújtani a játszótereken, a tömegközlekedési járművek megállóiban, az aluljárókban, a személyszállító vonatokon. Ugyancsak tiltanák a füstölgést a melegkonyhás vendéglátó-helyeken.

A nemdohányzók védelméről szóló indítvány az őszi ülésszakban kerülhet a parlament elé. A szigorítások oka a dohányzás és a dohányzás következményeként kialakuló megbetegedések és halálozások számának csökkentése. A múlt évi népegészségügyi jelentés szerint a magyarok 28,4 százaléka rendszeresen dohányzik, és tragikus, hogy egyre fiatalabb korban kezdik ezt az káros szenvedélyt, sok gyermek próbálja ki a cigarettázást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!