Hírek

2009.05.25. 14:15

Bajnai: a vagyonadó fejezi ki legjobban a társadalmi szolidaritást

Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtt beszélt a parlamentben, s minden frakció kommentálta azt.

VG Online

Már több mint egy hónapja alakult meg az általam vezetett kormány, amely elszántan halad előre a válságkezelés útján – fogalmazott Bajnai Gordon miniszterelnök napirend előtti parlamenti felszólalásában. Mint mondta, fájdalmas, sok éve halogatott intézkedésekre vállalkoztak.

Majd említette a válságkezelő program négy pillérét: a rövid távú válságkezelést, az egyensúly helyreállítását, a növekedés elindítását, illetve a bizalom helyreállítását. Úgy vélte, éledezik a bizalom az ország iránt, azonban ez még törékeny.

A legfontosabb most az adócsökkentés és az adóátrendezés. A legnagyobb probléma, hogy az ország nem becsüli meg a munkát, és kevesen dolgoznak - mondta.

Olyan intézkedéseket hozunk, amelyek már rövid távon segítik a vállalkozásokat és munkahelyeket teremtenek. Olyan adórendszert kell kialakítanunk, amely visszaállítja a munka becsületét - szögezte le.

Az adó-átalakítás nyertesei egyértelműen a munkavállalók lesznek. Majd ismertette az adócsomag legfőbb elemeit. Leszögezte, jövőre is folytatják az adócsökkentést. Jövőre valamennyi bérnél további ötszázalékos járulékcsökkentést tervez a kormány.Ez további új energiákat szabadíthat föl – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!