Hírek

2009.05.18. 12:27

Bajnaiék lecsaptak az állami vezetőkre!

Ezentúl legfeljebb havi kétmilliót szakíthatnak az állami cégek vezetői

VG Online

A kormány azt kezdeményezi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél, hogy az állami tulajdonban lévő társaságok igazgatótanácsi, illetve felügyelő bizottsági tagjainak havi tiszteletdíját 50 százalékkal mérsékeljül a társadalmi szolidaritás jegyében - mondta a miniszterelnök

Továbbá ezen cégek menedzsereinél egy havi, bruttó kétmillió forintos plafont húzzunk a kereseteknél - közölte hétfőn Bajnai Gordon a parlamentben.

Mint mondta, a kétmilliós plafon úgy értendő, hogy az e határ feletti részt az érintetteknek vagy vissza kell utalniuk az MNV Zrt. felé, vagy a Kiss Péter társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter által még a héten megnevezendő, a válságkezeléssel összefüggő társadalmi célra kell felajánlani.

Erre reagálva Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője elmondta, egy szánalmas bejelentésnek lehetünk tanúi. Bajnai Gordon két dolgot jelentett be:

1. rosszul vezetett, mert adósságok halmozódtak fel az állami cégeknél

2. ezen cégvezetők az átlagbér tízszeresét fogják keresni

Ehelyett a Fidesz azt javasolja:

1. az állami cégek vezetőinek fizetése az átlagbér szintjére csökkenjen

2. és a cégek létszámát a törvényben előírt minimumra mérsékeljük

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!