Hírek

2009.05.27. 14:55

Brutális pénzt lehet szakítani an BL-döntővel!

110 millió euró jár az UEFA Bajnokok Ligája szerdai döntőjében győztes csapatnak. Ez a meccs mintegy 310 millió euró profitot jelenthet az európai gazdaság számára – derül ki a MasterCard, a verseny hivatalos főszponzorának megbízásából készült kutatásból.

VG Online - Mastercard

A MasterCard évek óta közzéteszi felmérését az UEFA Bajnokok Ligája döntőjének pénzügyi vonatkozásairól. Idén a győztes várható nyeresége mellett a tanulmány azt is vizsgálta, hogy a recesszióban lévő európai gazdaság milyen bevételt remélhet a római mérkőzéstől.
 
A kutatás szerint az FC Barcelona és a Manchester United FC bevételét elsősorban az elért helyezésért járó díj, a játékosok értéknövekedése és a növekvő szponzori érdeklődés adja, de fontos forrást jelent a csapatoknak a televíziós közvetítési jogokból és a jövő szezon bérleteladásaiból származó bevétel is. A döntő győztese 110 milliós bevétellel számolhat, míg a vesztes fél 65 millió eurós vigaszdíjat könyvelhet el – állítja a tanulmány.


 
A MasterCard kalkulációjából kiderül az is, hogy a 2009-es döntő – a várható 310 millió eurós forgalomnövekedéssel – nagyobb hatással lesz az európai gazdaságra, mint a tavalyi finálé 267 millió eurós mérlege. Ez a gazdasági recesszió miatt van így – emeli ki a tanulmány, –  hiszen a válság új közönséget teremt mind a futball drukkerek, mind a támogató szervezetek körében. Itt egyrészt azokról az emberekről van szó, akik bár azelőtt nem foglalkoztak az UEFA Bajnokok Ligájával, a jelenlegi kedvezőtlen gazdasági helyzetben keresik a szórakozás új formáit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!