Hírek

2009.07.24. 09:34

Nasdaq főszereplésével forgatták újra a 12 majom című filmet

A Nasdaq-index főszereplésével forgatták újra a 12 majom című filmet. Az indikátor immáron 12. emelkedő napját tudhatja maga mögött (11. emelkedő nap a lokális mélypont óta), a vételi nyomás a Dow indexet is 9 000 pont fölé repítette tegnap. Az S&P500-as index lényegében 2.5 százalékra van az 1 000 pontos határtól.

Cashline - VG Online

Hogy mi változott az elmúlt 12 napban? Gyakorlatilag semmi. A gazdasági indikátorok nem mutatnak tartós visszapattanást (csupán az eddigi szakadás utáni stabilizáció rajzolódik ki, ebből azonban sehogy sem lesz tartós emelkedés) – írja a Cashline iránytűje.

A vállalati gyorsjelentések pedig túlélő üzemmódról árulkodnak, a negyedév folyamán olyan látszatintézkedéseket tettek, amelyek a rövid távú működést szolgálják, de semmi sem garantálja azt, hogy ezt több negyedéven keresztül fenn tudnák tartani. Ezzel egybecseng a legtöbb vállalatvezető prognózisa is, akik gyakorlatilag kiszámíthatatlan üzleti környezetet várnak a következő néhány negyedévben.

Ezek tükrében már nem annyira meglepő a zárás utáni gyorsjelentések tömege: a Microsoft árbevétele 17 százalékkal csökkent éves bázison, amelyre a cég történetében még nem akadt példa (maga az érték egyébként 10 százalékkal maradt el a piaci várakozásoktól, köszönhetően a jelentősen visszaeső keresletnek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!