Hírek

2009.08.18. 11:54

130 millió bankkártya adatait lopta el egy hacker

Amerikai ügyészek vádat emeltek egy férfi ellen, aki 130 millió hitelkártyára és bankszámlakártyára vonatkozó adatokat lopott el.

BBC News - VG Online

A 28 éves Albert Gonzalez és két meg nem nevezett orosz bűntársa behatolt kiskereskedelmi cégek elektronikus fizetési rendszerébe - tudósít a BBC.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közlése szerint Gonzalez a bonyolult SQL injekciós támadás módszerét alkalmazta a céges tűzfalak feltörésére. Áldozatai közé tartozott egy bankkártyás fizetéseket bonyolító cég, több szupermarketlánc és más kereskedelmi hálózat.

A hackerek visszakeresték az áldozatok által használt kártyákat kezelő rendszereket, megtámadták azokat, majd az adatokat több szerverre küldték tovább Kaliforniától Lettországon át Hollandiáig, illetve Ukrajnáig. Az így megszerzett információk segítségével szabad a hozzáférés a kártyatulajdonosok számlához.

Az ügyészek szerint az volt a céljuk, hogy értékesítsék az adatokat. Gonzalez akár 20 évi börtönbüntetésre is számíthat adatlopás és további öt évre összeesküvés kapcsán. Gonzalezt korábban már őrizetbe vették, mert feltörte egy országos étteremhálózat rendszerét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!