Hírek

2009.08.18. 11:44

200 milliárd forintos csalásban bűnös a bankár

A Credit Suisse volt bankárát bűnösnek mondta ki a bíróság csalás elkövetésében, miután olyan kockázatos befektetésekre vette rá a befektetőket, amelyek 1 milliárd dollár összegű veszteséghez vezettek.

BBC News - VG Online

A New York-i esküdtszéknek alig egy napi tárgyalásra volt szüksége ahhoz, hogy elmarasztaló ítéletet mondjon Eric Butler ügyében – tudósít a BBC.

Vádlott-társa, Julian Tzolov, már korábban bűnösnek mondta magát.  Butler 45 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, vádlott-társára enyhébb ítéletet szabhatnak ki, mert vállalta, hogy segít az ügyészeknek és vallomást tett a Credit Suisse-nél dolgozó volt kollégája ellen.

Tzolov és Butler magas kockázatú, másodlagos befektetéseket értékesítettek el úgy, hogy azokat biztonságosként mutatták be az ügyfeleknek – mindezt a magasabb jutalékért. Ügyleteik 2007 végén kezdtek feltűnni, amikor az amerikai ingatlanpiac megroppant és napvilágra kerültek a rossz a sub-prime jelzálog hitelek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!