Hírek

2009.08.31. 11:55

638 milliós útfelújítás indul Nyíregyháza mellett

Harminc kilométer út újul meg Nyíregyháza környékén uniós pénzből. A munkálatok Nagykálló és Nyírbátor térségében mintegy 30 kilométeren zajlanak majd tavasszal és nyáron.

VGO

Nagykálló határában épült ki a 2007 augusztusában átadott új M3-as autópálya-szakasz utolsó csomópontja, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megye déli, délkeleti része Nagykállón keresztül kapcsolódhat a legkönnyebben a gyorsforgalmi úthálózathoz.

A projekt keretében két útszakasz felújítására kerül sor: az egyik a 4102-es út teljes nagykállói belterületi szakasza, amely kiegészül a településtől északra, illetve délre található szakaszokkal egészen Biriig, a másik a Nagykálló határától Nyírbátorig tartó összekötő út (4911-es út), egy nyírbátori belterületi szakasszal együtt.

A felújítandó utak együttes hossza a többi ROP által finanszírozott programhoz képest is jelentős: 29,6 kilométer. A 683 millió forintra rúgó költségeket Európai Uniós támogatásból, az Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP) keretéből fedezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!