Hírek

2009.08.13. 15:56

Aquaworld: csak a hinták nem biztonságosak?

Alapvetően biztonságos a budapesti Aquaworld élményfürdő a biztonságtechnikai vizsgálat szerint, csupán kisebb módosításokat javasolnak az üzemeltetőknek – tájékoztatott az intézmény és a vizsgálatot elvégző ÉMI-TÜV SÜD Kft. nevű cég.

VG Online - Vég Márton

Mint írták, az élményfürdő egyszerű változtatásokkal meg tud felelni a szabványoknak. Ezek egy részét az üzemeltető már javította, de legkésőbb a szeptemberi rendes éves karbantartási munkálatok lezárásáig mindennel elkészül.

A vizsgálat megállapította például, hogy bizonyos játszóeszközök esetében „az összeállítási körülmények nem mindenben elégítik ki a rájuk vonatkozó szabványokat”.

Ilyen telepítési probléma szerintük, hogy a kültéri hinta alatti ütéscsillapító gyöngykavics-réteg vastagságát növelni kell. A vizsgálatot az üzemeltetők az után rendelték el, hogy az élményfürdőben július 23-án egy 9 éves kisfiú meghalt a szörfmedencénél.

A BRFK tájékoztatása szerint még folyik a nyomozás, a rendőrség szakértői véleményre vár az ügyben.

Az Aquaworld július 27-én hozta nyilvánosságra belső vizsgálatának eredményét, amely szerint a műszaki, karbantartói területről, illetve az üzemeltetésről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapították meg, ennek nyomán a munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!