Hírek

2009.08.19. 21:48

Bajnai Merkellel találkozott Sopronban

A magyar kormány tevékenységének első 120 napjáról, a gazdasági válság hatásainak mérséklése és a problémák megoldása érdekében megtett lépésekről, valamint az elért eredményekről tájékoztatta Bajnai Gordon magyar miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt szerdán Sopronban - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

MTI

Bajnai Gordon a találkozón elmondta, hogy a kormányzás 120 napja alatt a kabinet nyugdíj-, szociális és adóreformot hajtott  végre. Az eddigi kormányzás pozitív jelei már látszódnak, például a  forint árfolyamán. A magyar miniszterelnök a kormány előtt álló  intézkedések közül a feszes költségvetést emelte ki, amelynek  legfőbb prioritása a jövő évre kitűzött 3,8 százalékos GDP-arányos  hiánycél megtartása. Angela Merkel a magyarországi bankrendszerről kérdezte a  kormányfőt, aki elmondta, hogy Magyarországon "több más állammal  ellentétben" a válság ellenére sem volt szükség állami  beavatkozásra a bankrendszerbe, a magyar bankrendszer továbbra is  stabil. Bajnai Gordon tájékoztatta Angela Merkelt a kis- és  középvállalkozások számára nyújtott, állami garanciával megvalósuló  hitellehetőségről is.

A kormányszóvivő közleménye emlékeztetett arra, hogy Angela  Merkel és Bajnai Gordon találkozójára a páneurópai piknik és a  határáttörés 20. évfordulója alkalmából Sopronban megrendezett  ünnepség kapcsán került sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!