Hírek

2009.08.07. 11:47

Botrány! A MÁV-nál is 40 milliós végkielégítéssel helyezték át az igazgatót

A MÁV-nál is botrányos módon fizettek ki közpénzekből végkielégítést, nem csak a BKV-nál - tudta meg a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet - BKV

A Magyar Nemzet úgy értesült, a vasútnál is alkalmazták a fővárosi közlekedési vállalatnál nyilvánosságra került kifizetési szisztémát, amely szerint a milliókból „elbocsátott” vezető lényegében ugyanannál a munkáltatónál dolgozott tovább.

A napilap úgy tudja, megközelítőleg 40 millió forintos juttatásban részesítette a magyar vasút Kiss Pétert, amikor 2007. május végén távozott a MÁV Zrt.-től, néhány nap múlva pedig elfoglalta a leánycég MÁV-Start biztonsági igazgatói posztját. A Fidesz a parlament elé viszi a botrányos BKV-végkielégítések ügyét.

Jövő héten összeül az Országgyűlés költségvetési és számvevőszéki bizottságának ellenőrző albizottsága – jelentette be Domokos László (Fidesz), a testület elnöke.

Tegnap a HVG internetes kiadása megtudta azt is, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója 80 millió forintos végkielégítéssel távozott a Magyar Villamos Művektől. - Ezzel szemben a BKV ma közleményben tudata, Kocsis nem vette fel a végkielégítését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!