Hírek

2009.08.12. 10:29

Drágább az élet az Adrián, mint nálunk

Az Adriára készülő magyar turistáknak tudni kell, hogy Horvátországban a fogyasztói kosár kétszer drágább, mint Magyarországon - írja az inforadio.hu.

inforadio.hu

A délszláv térségben az élet jóval drágább, mint Magyarországon - derül ki a horvát sajtó kutatásából, amely során nyolc fontosabb élelmiszeri cikk árait hasonlították össze.

A számítása szerint a fogyasztói kosár Magyarországon 14 euró, Boszniában 17, Szlovéniában 20, Szerbiában 23, Horvátországban pedig 26 euró, vagyis majdnem kétszer annyi, mint nálunk - számol be az inforadio.hu.

Egy kilogramm horvátországi kenyér árán kettőt lehet venni Magyarországon. A teakolbász és a szalámi is kétszer drágább Horvátországban, mint Magyarországon, vagy akár Szerbiában

Ez kihat az éttermi árakra is, noha a kiszolgáló személyzet minimális fizetései miatt a vendéglősök némileg olcsóbbak az uniós áraknál. A turisták számára az éttermi árak kedvezőbbek, mintha maguk vásárolnának be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!