Hírek

2009.08.05. 13:54

Draskovics: Azonnal aláírnám a lemondásomat, ha ez megoldaná az ügyet

Nyomaszt mindaz, amit nem oldottunk meg, és ha egy minisztercsere valóban megoldaná ezt a sorozatgyilkosságot, azonnal aláírnám a lemondásomat – mondta Draskovics Tibor a köztévé reggeli műsorában. A rendészeti miniszter mindazonáltal úgy gondolja, nem ilyen egyszerű a megoldás.

VG Online

A rendészeti miniszter a robbantásos blamázs kapcsán elmondta: több hibát is elkövettek, de levonták a tanulságokat, ezentúl jobban oda fognak figyelni, hogy ellenőrizetlen információt ne közöljenek tényként a közvéleménnyel.

Draskovics a kislétai gyilkosság kapcsán úgy fogalmazott: az utóbbi idők romák ellen elkövetett bűncselekmények között kézzel fogható azonosságok vannak, ezért beszélhetünk sorozatgyilkosságról.

A miniszter elmondta: az ügy kapcsán Magyarországra hívtak egy sorozatgyilkosságokban tapasztaltabb, kisebb FBI csoportot is, akik végignéztek mindent és tanácsokkal látták el a magyar rendőrséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!