Hírek

2009.08.18. 12:18

Emlékfal készül a Kolonics, a sportlegenda kiállításra

Járuljon hozzá személyes emlékeivel, gondolataival a Kolonics, a sportlegenda című kiállításhoz – kérik a tárlat szervezői. A látogatók a Kolonics György Alapítvány honlapján beírhatnak az emlékfalra. A bejegyzésekből egy válogatás lesz a nagyközönség számára bemutatva az egy esztendeje, tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus emlékére szervezett ingyenes kiállításon, szeptember 10-től október 11-ig a Csepel Plazában.

VG Online

"Bárki, akinek jelentett valamit Kolonics György, ismerte, szerette, rajongott érte, írhat az üzenő falra a www.kolonicsgyorgy.hu oldalon" – fogalmazott a kiállítás szervezője, Gajárszki Áron, aki négy évig volt Kolonics csapattársa a Csepeli Kajak-Kenu Egyesületnél. – Megoszthatnak velünk és az olvasókkal történeteket, emlékeket, vagy egyszerűen csak leírhatják, miért szerették Kolót. A szövegekből egy válogatás kerül ki a többi tabló mellé.

A legendás sportolóra a Csepel Plaza mozijának előterében, közel 200 négyzetméteren emlékeznek. A versenyző sportkarrierjét közel 30 tabló örökíti meg. A személyes tárgyakat, érmeket és elismeréseket 15 vitrinben helyezik el. Ezekben kapnak helyet az edzésnaplók, a szurkolók által küldött buzdító képeslapok, a sportoló lapátja, a lapátfogója, illetve védjegye, a fásli helyett használt törölközőcsík. Ugyanitt két tévén a vele készült riportokat és valamennyi jelentősebb nemzetközi versenyét lehet megtekinteni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!