Hírek

2009.08.11. 17:06

Holnap országos gyász lesz Szlovákiában

Szinte biztosra vehető, hogy 20 halálos áldozata van a hétfői reggeli nyugat-szlovákiai bányarobbanásnak. A mentők eddig hét holttestet hoztak a felszínre - írja az inforadio.hu.

inforadio.hu

Lubomír Jahnátek gazdasági miniszter már tegnap éjfélkor megrendült hangon közölte: kizárt, hogy a 330 méteres mélyben rekedt 20 bányász közül bárki is túlélte volna tragédiát és szinte biztosra vehető, hogy mindannyian még a robbanáskor meghaltak - számol be az inforadio.hu.

Az ország nyugati részében lévő nyitrabányai (handlovái) barnaszénbányában hétfő reggel körülbelül fél tízkor történt balesetet feltehetően sújtólégrobbanás okozta.A föld alatt rekedt mentőegységek éppen egy régi tárnában keletkezett tüzet oltottak, amikor a robbanás történt. A föld alatt rekedt emberekből 11 bányamentő, 9 pedig bányász volt. Bár a bányában külföldiek is dolgoznak, a szerencsétlenül járt vájárok mind szlovák állampolgárok.

A kabinet szerdán reggel nyolctól este nyolcig tartó országos gyászt rendelt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!