Hírek

2009.08.16. 11:17

Kellemetlen ügyek a jászberényi önkormányzatál az utazással kapcsolatban

Semmi kivetnivaló nincs abban, hogy egy franciaországi kiküldetésére mintegy hatszáz ezer forintot költött el annak idején a berényi vízi közmű társulat — vélekedik a társulat korábbi vezetője, Tamás Zoltán, illetve szerinte az ilyen „régi históriákkal” nem is érdemes foglalkozni.

SZOLJON

A jászberényi önkormányzat városfejlesztési bizottságának fideszes elnöke mindezt arra reagálva jegyezte meg, hogy korábban képviselőtársa, az MSZP berényi elnöke, Balogh Béla egy sajtótájékoztatón firtatta, vajon milyen haszna lehetett annak — a jászberényi szennyvízcsatorna-fejlesztés szervezését végző társulat működésében —, hogy munkatársai Franciaországba utaztak - írja a SZOLJON.A szocialista képviselő tájékoztatóján számos olyan kérdéskört vetett fel a város önkormányzatának működésében, amelyekről korábban már honlapunkon is olvashattak.

Ilyen az úgynevezett Csemege tömb építésének előkészítése, a kórház működtetésének átalakítása, a közbeszerzések helyi kezelése.

Ez utóbbival kapcsolatban úgy vélte, hogy a jobboldali többségű önkormányzatban valahogy rendszeresen úgy alakult a közbeszerzések eredménye, hogy azok többe kerülnek a városnak. Mindezek között a gazdálkodását azóta már lezárt vízi közmű társulat pénzügyeit is firtatta.

A több száz ezer forintos vezetékes, illetve mobil telefon költségek, a minden évben legalább fél millió forintra rúgó utazási költségek, valamint a reprezentációra kifizetett százezrek sorsáról érdeklődött. Külön megjegyezte, vajon mit keresett Lyonban a berényi közműfejlesztéssel foglalkozó társaság delegációja, amiért is mintegy hatszáz ezer forintot fizetett ki a vízi közmű társulat.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!