Hírek

2009.08.06. 09:34

Kiábrándíthat a Magyar Telekom, törékeny az Egis eredménye

Bár a Magyar Telekom (MTel) második negyedéves számai meghaladták a piaci konszenzust, a menedzsment rontotta az idei évre vonatkozó prognózisokat a kedvezőtlenebb gazdasági környezet miatt.

VG Online

Az új előrejelzés szerint az árbevétel 2 százalékkal eshet vissza 2008-hoz képest (korábban 1 százalékot jeleztek), míg a tisztított EBITDA 5 százalékkal zsugorodhat (1-2 százalék volt az előző terv). A működési környezet romlása főként a mobilbevételekben éreztette hatását az alacsonyabb beszédpercek és a magasabb ügyfél-lemorzsolódás révén, ezt pedig csak részben ellensúlyozták a költségcsökkentések és a rendszerintegrációs tevékenység bevételei. A külföldi leányok relatíve jól teljesítettek a csoport hazai tagjaihoz képest.

A július elején életbe lépett megszorító intézkedések további nyomást gyakorolnak a működésre a második félévben. A beruházási tervek egyelőre változatlanok maradtak. Az éves tervek lefelé módosítása azt jelentheti, hogy az EBITDA kb. 10 milliárd forinttal lesz alacsonyabb a korábban prognosztizált értéknél, ez azonban nem befolyásolja érdemben a csoport készpénztermelő képességét.

A cikk teljes terjedelemben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!