Hírek

2009.08.24. 09:49

Kovács László újra biztos lehet, kivéve, ha…

Továbbra is Kovács Lászlóra, a párt volt elnökére számítanak Brüsszelben az uniós biztosi poszton – írta a hétfői Népszabadság "a kormányfő és az MSZP felső vezetésének közvetlen környezetéből" is megerősített információkra hivatkozva.

Népszabadság - jogiforum.hu

Csak abban az esetben nem Kovács Lászlót jelöli a magyar kormány ősszel az uniós biztosi posztra, ha José Manuel Barroso újraválasztásának vagy a tárcák újraelosztása körüli megegyezésnek ez lenne a feltétele - írta a lap, emlékeztetve arra, hogy Magyarország várhatóan október után dönt uniósbiztos-jelöltjéről. Ezt a posztot jelenleg Kovács László, az MSZP korábbi elnöke tölti be az adóügyi portfólió irányítójaként – írja a jogi fórum.

A szocialisták vezetése meghosszabbítaná Kovács megbízatását, és Bajnai Gordon miniszterelnök is azt mondta Kovácsnak egy négyszemközti találkozón: ha minden a várakozásoknak megfelelően zajlik, maradhat - olvasható a cikkben.

Az elnöki posztra José Manuel Barroso a valószínű befutó. Miután ő hivatalba lép, minden tagország jelöl egy-egy biztost. Ha összeállt a lista, az elnök dönti el, hogy ki milyen területet kap. Az EP a biztosok listájáról és nem az egyénekről szavaz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!