Hírek

2009.08.26. 16:12

Magányos futballhuligán támadhatott a szlovák nagykövetségre

A térfigyelő kamera felvétele szerint egy ember követhette el a szlovák nagykövetség elleni Molotov-koktélos támadást.

VG Online - Vég Márton

A kedd esti Debrecen-Levszki Szófia labdarúgó-mérkőzés után nagy tömeg közlekedett a szlovák nagykövetség előtt. A rendőrök 23 óra 40 percig tartózkodtak a követség épületénél. Az elkövető megvárta, amíg elmennek és utána dobott Molotov-koktélt az épületre. "A térfigyelő kamerán egy ember látszik, a felvételeket még elemzik" – közölte a rendőrség. Megerősítették az épület őrzését: fémkordonokat állítottak fel a Stefánia úti palota előtt.

A szlovák külügyminisztérium közölte: nagy aggodalommal figyeli az incidenst, de egyedi, elszigetelt bűncselekményként értékeli az ügyet. ''Ez a sajnálatra méltó támadás arra emlékeztet, hogy olyan időszakon megyünk keresztül, amely fokozott érzékenységet igényel a kölcsönös kapcsolatok kezelése érdekében" – írta közleményében a követség."Az ilyen erőszakos cselekmények soha, semmilyen körülmények között nem elfogadhatók, és rendkívül károsan befolyásolják országaink kapcsolatát" – fogalmazott Sólyom László köztársasági elnök.

A diplomáciai tűzoltás második lépéseként Bajnai Gordon miniszterelnök is mély megdöbbenését fejezte ki, majd köztörvényes, gyalázatos bűncselekménynek nevezte az akciót. "Ennek a szégyenteljes eseménynek semmi köze a politikához vagy a történelemhez, azt minden civilizált ember elítéli" – írta Bajnai Gordon, aki külön utasítást adott a nagykövetség védelmének megerősítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!