Hírek

2009.08.18. 08:40

Még itthon tankoljon, ha az Adriára megy

Szokatlanul nagy mértékben, mintegy 15 százalékkal emelkedett éjféltől az üzemanyagok ára Horvátországban, ez derül ki a legnagyobb forgalmazó, az INA honlapján kedden közzétett árakból.

MTI - holtankoljak.hu

A leggyakrabban forgalmazott üzemanyagfajták árának emelkedése meghaladja a fél kunát, azaz több mint 20 forintot.

Az 95 Eurosuper benzin ára az eddigi 7,44 kunáról 7,99 kunára (mintegy 310 forintra) emelkedett, az Eurodizel ára az eddigi 6,67 kunáról 7,23 kunára (mintegy 280 forintra) nőtt.

Horvátországban kéthetenként változik az üzemanyagok ára, a dollár árfolyama és a mediterrán jegyzési árak változásától függően. Legutóbb augusztus 4-én módosította árait az INA, akkor egy százalékkal mérséklődött a benzin és a gázolaj ára.

A seebiz.eu horvát internetes üzleti lap "újabb csapásként" minősíti az INA áremelését, miután a kőolaj hordónkénti ára két hete a legalacsonyabban, 66 dollár tájékán van. Mindemellett az általános forgalmi adó augusztus elsejei, egy százalékpontos emelése akkor nem eredményezett magasabb árakat Horvátországban, emlékeztetnek horvát üzleti lapok.

A magyarországi töltőállomásokon viszont most szerdán nem lesz árváltozás - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. Így a benzin országos átlagos ára 303 forint marad, legdrágábban azonban 318 forintért tankolhatunk 95-öst.  A gázolaj átlagos ára 280 forint literenként.

MTI - holtankoljak.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!