Hírek

2009.08.31. 12:26

Meglőtték az ismert horvát futballügynököt

Lábon lőtték spliti háza előtt a horvát labdarúgás egyik ismert játékosügynökét.

MTI

A horvát sajtó hétfőn jelentette, hogy Mario Franicot, akit egy helyi kórházban ápolnak, a combján érte két lövés, amit - az áldozat minősítése szerint - a "Hajduk Split körein belüli bűnöző elem" adott le rá.

A tettes közelről, autója ablakán át lőtt  hangtompítós pisztollyal Franicra, aki a fegyver eldördülésekor a  másik ülésre vetette magát, így az első golyó nem ért célt, míg a  másik kettő a lábába fúródott. A korábbi bokszbajnokból lett játékosügynök a merényletkísérlet  előtt a Poljud Stadionban járt, ott nézte a Hajduk-Lokomotiv bajnoki  összecsapást, amelyről a 80. percben távozott.

"Tíz perccel a vége előtt hagytam ott a meccset, s a támadómnak  biztos információja volt a mozgásomról, tipikus csapda volt" -  mondta Franic.

Nem az övé az első ilyen eset: négy esztendeje Dino Pokrovacot,  a szintén spliti futballisták ügyeit intéző játékosügynököt  meggyilkolták Zágrábban, a merénylőt sosem találták meg. De  a  Hajduk több edzőjét érte már inzultus, nem egyszer megtámadták, vagy  halálosan megfenyegették őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!