Hírek

2009.08.01. 19:40

Menesztés a BKV-nál: még nincs döntés, kifizessék-e a 100 milliót

Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól - mondta az MTI-nek szombaton Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója.

MTI - klubradio.hu

Ezt arra reagálva közölte, hogy a Magyar Nemzet szombaton azt írta: 100 millió forint megfizetésére kötelezte nem jogerősen a munkaügyi bíróság a BKV-t, mert Szalai Lászlót azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül elküldték, és Szalai beperelte a céget.

A kommunikációs igazgató az üggyel kapcsolatban azt mondta: Szalai László 21 éve dolgozott a BKV-nál, legutóbbi munkaszerződését Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, és ő is menesztette azonnali hatállyal, így nem kaphatott végkielégítést. Szalai László azonban úgy vélte: jár neki a végkielégítés, ezért a munkaügyi bíróságon támadta meg a BKV döntését - számol be a klubradio.hu az MTI alapján.Azt még vizsgálják a közlekedési társaság jogászai, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet. Székelyné Pásztor Erzsébet közlése szerint ugyanis, ha másodfokon is elveszítik az ügyet, akkor a jelenleginél jóval több pénzt kell fizetniük.

Az elmúlt napokban kipattant végkielégítési botrányok miatt Kocsis István korábban úgy döntött: belső vizsgálatot indít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!