Hírek

2009.08.04. 12:46

Nem rajong a magyar lakosság a Déli Áramlatért

2009. július folyamán ismételten az érdeklődés középpontjába került az energiabiztonság kérdése. Egyfelől az újabb orosz-ukrán gázvita, másfelől a kormányfő Nabucco vezeték támogatását deklaráló nyilatkozata nyomán.

VG Online

Éppen ezért éreztük fontosnak, hogy empirikus úton teszteljük a felnőtt korú lakosság véleményét a témában. Eszerint a magyar társadalom többsége a Nabucco megépítését támogatja a Déli Áramlattal szemben és az állami kézben lévő energetika cégek privatizációjával szemben foglalt állást - áll a Századvég-Forsense szerkesztőségünkbe eljuttatott közös elemzésében.

A magyar társadalom 90 százaléka úgy gondolkodik, hogy egy ismételt gázválság minden bizonnyal érinteni fogja hazánkat is. Ezzel párhuzamosan mindössze egy százalék azok aránya, akik szerint egy Oroszország és Ukrajna között kialakuló, újabb gázkonfliktus biztosan nem fog érinteni minket.

A megkérdezettek 46 százaléka szerint a magyar kormánynak nincsenek meg az eszközei egy gázkrízis kezelésére, 11 százalékuk szerint viszont a mindenkori kormánynak lenne lehetősége a probléma gyors és hatékony megoldására. A felnőtt korú lakosság valamivel több mint egyharmada semleges álláspontot képvisel ebben a kérdésben.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!