Hírek

2009.08.25. 16:40

Nyugatra vándorolnának a "terror miatt" a romák százai

Több száz aláírással ellátott kérelemmel fordultak az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökéhez fővárosi és vidéki romák a napokban, hogy segítse kivándorlásukat a népcsoportot ért sorozattámadások és a diszkrimináció miatt – közölte az OCÖ elnöke.

AS Network

Kolompár Orbán elmondta: roma származású emberek azt kérik tőle, hogy „olyan igazolást adjon ki számukra, hogy ők Magyarországon politikai üldözöttek, és sorozatos terrortámadásnak vannak kitéve”.

A roma vezető közlése szerint erre csak az OCÖ közgyűlésének felhatalmazásával tehet eleget, de mint fogalmazott, nem a kivándorlás, az ország elhagyása jelentheti a probléma megoldását.

Az aláírásgyűjtő íven mintegy százötven ember aláírása és adatai szerepelnek az alábbi szöveg alatt: „aláírásommal kinyilvánítom és tiltakozom a magyarországi cigányságot ért sorozatos terrortámadások és diszkrimináció miatt, és ezért Magyarországról el kívánok költözni”. Lehetséges célállomásként Kanadát jelölték meg, de Anglia, Svédország, Dánia, az Egyesült Államok és Belgium is szerepel az íven.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!