Hírek

2009.08.24. 14:15

Rendőri segítség kell a Rise FM beszüntetéséhez

A Nemzeti Hírközlés Hatóság napokon belül kéri a rendőrség segítségét ahhoz, hogy az engedéllyel nem rendelkező Rise FM rádió adását beszüntettethesse a budapesti Citadelláról - mondta Márton György, a hatóság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

MTI

Hozzátette, a hatóság emberei már megpróbáltak érvényt szerezni az adást megszüntető jogerős döntésnek, ám rádió emberei megakadályozták őket abban, hogy a területre belépjenek, s ezt megtegyék.

Az ügy hátteréhez hozzátartozik, hogy a budapesti 88.1 frekvencián most két adó szól, a Rádió Infórum Kft. által működtetett Pont FM és a Rise FM, ám engedélye csak az előbbinek van.

Márton György, kifejtette, mivel a jogerős rádióengedély nem a RiseFM Kft. nevére szól, a rádió törvénytelenül működik és el kell hallgatnia. Mivel ez eddig nem történt meg, a hatóságnak kell kikényszerítenie, most már a rendőrség segítségét is igénybe véve a jogkövető magatartást a Rise FM részéről.

A Rádió Infórum Kft.-t, mint a 88.1-es frekvencián műsort közvetíteni és készíteni jogosult céget tavalyi év végén adták el tulajdonosai a Rise FM Kft.-nek. Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Ezt az MTI információi szerint a fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen be is jegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és frekvenciahasználat felett.

Az ezt követő eljárásban az NHH jogerősen kimondta, hogy újra a régi tulajdonosok dönthetnek a sugárzásról, mivel övék a jogosultság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!