Hírek

2009.08.25. 15:02

Rónai Egont vádolja a RiseFM - több tízmilliót titkolt el a rádiós?

A RiseFM rádió sugárzási jogát és jövőjét illetően felreppenő hírek hátterében valóban számos jogsértés áll, ám ezek egyikét sem a RiseFM követte el - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében.

VG Online

Mint arról tegnap hírt adtunk, a rádiót a Nemzeti Hírközlési Hatóság a rendőrség segítségével záratná be. A RiseFm már tegnap is megszólalt az ügyben, mai közleményét is szó szerint közöljük:

A történet akkor kezdődött, amikor a korábban balatoni sugárzású RiseFM budapesti terjeszkedés céljából megvásárolta a Pont FM rádiót, és ezzel együtt a 88.1-es frekvencia sugárzási jogát. A Pont FM akkori tulajdonosa, Rónai Egon, és az ő érdekeltségébe tartozó Egopress Kft. azonban több tíz millió forintos tartozást titkolt el az adásvétel során, ami miatt jelenleg is perben áll a RiseFM Kft-vel, és a megtévesztéssel okozott eddig közel 100 millió forintos kárt a mai napig sem térítette meg. Ez azonban még nem tartalmazza az okozott hitelrontást, amelynek értéke szintén hasonló összegre tehető.

A tartozás rendezése helyett Rónai a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordult és kérvényezte a rádió sugárzási engedélyének módosítását, ami azonban jog szerint nem lehetséges a tulajdoni viszonyok rendezésének létrejöttéig. Ez a lépés figyelmen kívül hagyja a folyamatban lévő ügyészségi eljárást, kétségbe vonva a Magyar Köztársaság Alkotmányos jogrendjét.

Jelen pillanatban az eljáró hatóságokról elfogultságmentes és törvényes eljárást vár el a RiseFM rádió és minden hallgatója - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!