Hírek

2009.08.10. 15:58

Seres Mária kosarat kapott az OVB-től

Elutasította Seres Mária újabb, az országgyűlési képviselői kiadások elszámolásának kérdésében tett népszavazási kezdeményezését az Országos Választási Bizottság (OVB).

MTI - VG Online

A most benyújtott és elutasított kérdés szinte megegyezik Seres Mária korábbi, a képviselők költségtérítésével kapcsolatban megfogalmazott kérdésével – ahhoz mintegy 600 ezer támogató aláírást gyűjtött –, amelyet az Alkotmánybíróság okafogyottnak talált.

A képviselők ugyanis még a népszavazás kiírása előtt jogszabályban szabályozták a kérdést. A testület 3:2 arányban utasította el a kérdés hitelesítését, mert véleménye szerint az állampolgárok számára nem egyértelmű, milyen helyzetet teremtene egy eredményes népszavazás.

Seres Mária elutasított kérdése így szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat választókerületi pótlék és lakhatási támogatás?”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!