Hírek

2009.08.03. 15:50

SZDSZ: A kormány cigányellenes indulatokat szít

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének azonnali összehívását kéri a kormánytól a Szabad Demokraták Szövetsége a romák elleni fegyveres merényletek ügyében – áll a liberális párt hétfői közleményében.

VG Online

Az SZDSZ felszólítja a rendészeti minisztert, hogy a nyilvánosság és a parlament előtt adjon számot a támadások felderítésére hónapokkal ezelőtt felállított nyomozócsoport munkájáról.

A Szabad Demokraták Szövetsége a kislétai fegyveres támadás kapcsán emlékeztet: lassan egy éve zajlanak hasonló merényletek romák ellen, a rendőrség mindeddig egyetlen elkövetőnek sem jutott a nyomára. „A társadalom egy része közönnyel nézi ezt a tragikus folyamatot, amihez az is hozzájárul, hogy maga a rendészeti miniszter hitelteleníti el a fizikai erőszaktól sem megriadó szélsőségesek elleni fellépést” – írják.

Az SZDSZ szerint a szociális feszültségeket olykor kormányzati szinten is a cigányellenes indulatok szításával próbálják levezetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!