Hírek

2009.08.29. 15:08

Szeptember 15-től kiderül, mennyit keresnek az állami cégek vezetői

Szeptember 15-ig kell az interneten, ingyenesen és bárki számára elérhetően közzétenni az állami és önkormányzati cégvezetők, felügyelő bizottsági tagok fizetését és végkielégítésének mértékét. A kormányrendelet ma jelent meg a Magyar Közlönyben.

MR1-Kossuth Rádió

Elviekben már eddig is nyilvános, kikérhető adat lett volna, mennyit visznek haza az állami és önkormányzati cégek vezetői és a felügyelő bizottságok tagjai.

A gyakorlatban azonban sok vállalat titokként kezelte az erre vonatkozó információkat. Az elmúlt hetek végkielégítési botrányai vezettek oda, hogy a miniszterelnök lépett az ügyben - nyilatkozta az MR1-Kossuth Rádiónak a kormányszóvivő.

Szollár Domokos hozzátette: ha bármelyik önkormányzat vagy önkormányzati tulajdonban lévő vállalat állami támogatást szeretne kapni, csak akkor tárgyalnak vele, ha a vezetői fizetések és végkielégítések terén mindent rendben találnak nála.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!