Hírek

2009.08.06. 13:08

Tisztogatna az MDF a BKV vezetőségében

Az MDF szerint a sorozatos BKV-botrányok miatt távoznia kell a közlekedési vállalat igazgatóságának és a teljes felügyelőbizottságának - jelentette ki Herényi Károly MDF-es országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI - Népszabadság

Meg kell akadályozni, hogy a BKV vezető testületei "egyes politikai pártok kifizető helyeként" működjenek – idézi Herényi Károlyt az MTI nyomán a Népszabadság.

Úgy fogalmazott: "Nem a BKV vezérigazgatója az, aki igazán hibás a történetben, hanem az a két testület, amelyik hagyta, hogy nemcsak a mostani, de az előző vezérigazgatók is hozzanak olyan döntéseket (...) amelyek szakmailag nem voltak helytállóak". Az MDF ezért azt javasolja, hogy az BKV igazgatósága és a felügyelőbizottság tagjai is mondjanak le - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a felügyelőbizottságnak kötelessége azonnal értesíteni az igazgatóságot, ha törvénysértő dolgot tapasztal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!