Hírek

2009.08.17. 07:12

Újabb, speciális lopás elleni pénztárcákat rendelt a Posta

Újabb, pénzküldemények védelmét szolgáló speciális pénztárcákat rendelt a Magyar Posta Zrt., pályázati hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás keretében a Fejti György által vezetett Alsys-2000 Vagyonvédelmi Kft.-től - írta a hétfői Napi Gazdaság,

Napi Gazdaság - MTI

A megrendelés összege 107,8 millió forint. A posta rendelt már hasonló pénztárcákat a cégtől, ez azonban nem véletlen: itthon csak az Alsys rendelkezik a pénzfestés elvén működő biztonsági rendszer szabadalmával - olvasható a cikkben.

Az MSZMP Központi Bizottságának egykori titkára által vezetett cégtől összesen 953 pénztárca leszállítását várja a posta, amelynél több mint tízezer kézbesítő dolgozik, s jelentős részük nap mint nap pénzküldeményeket kézbesít - tájékoztatta a lapot Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője.

A lap emlékeztet arra, hogy a posta ezt megelőzően - szintén hirdetmény nélküli eljárást követően - 2007-ben kötött szerződést az Alsys-2000-rel 940 pénztárca beszerzésére nettó 105,3 millió forintért. Négy évvel ezelőtt 2450 eszköz vásárlásáról döntöttek 237,5 millió forint keretösszegben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!